Dyster Gård

 

Mørt, smakfullt kvalitetskjøtt produsert på Ås

 

 

Kjøttfe

Vi satser utelukkende på kjøttferaser som er overlegne på smak. Primært produserer vi rasen Limousin, som har mørt, lyst og magert kjøtt.

 

Ingen annen rase kan fremvise bedre kombinasjon av slakte- og morsegenskaper. Høy fertilitet, lett kalving og livskraftige kalver gir god dyrevelferd. Lav beinprosent, lite fett og høy andel verdifulle stykningsdeler sikrer topp spisekvalitet.

 

Beitende ammekyr

Dyrene går på grønne beiter store deler av året, og kalvene får suge varm melk fra mor både på beite og i fjøset vinterstid.

 

Friluftsfjøs og egenprodusert for vinterstid

I vårt topp moderne fjøs går dyra delvis ute i frisk luft. Vi forer med egenprodusert gress og korn for å ha full kontroll på hva dyra spiser.

 

Hengemørning - sjelden kvalitetstradisjon

Vi mener langtidsmørning av slakt ved henging gir mørere kjøtt. Ved denne metoden trekker ikke kjøttfibrene seg sammen, men holder seg lange og utstrukket. Metoden er kostbar og derfor sjelden blant norske produsenter.

Bestill kvalitetskjøtt fra Dyster Gård på tlf. 906 28 512 / 416 84 823 eller klikk her Foto: Gisle Bjørneby