Om butikken

Vi gjør det enkelt for deg å ta vare på den gamle tradisjonen det er å kjøpe kjøtt rett fra bonden.

I gårdsbutikken finner du et beredt utvalg stykningsdeler av storfe og frilandsgris, samt ulike håndverksprodukter produsert på gården, slik som leverpostei, talg, spekemat og pølser. Vårt mål er å utnytte hele dyret og utvalget varierer noe fra uke til uke.

Vår slakter er flink til å utnytte hele dyret, og vi tilbyr flere spennende stykningsdeler. Kjøper du kjøtt hos oss, vil du kanskje oppdage noen stykker du ikke har hørt om før, og som åpner dører for nye spennende, smaksrike kjøttmåltider!

Åpningstider i gårdsbutikken:

  • Torsdag: 14:00 - 18:00

  • Fredag: 14:00 - 18:00

Google maps

Lokalmat

Kjøttkvalitet

Hele prosessen, fra slakt og mørning til skjæring og foredling, foregår på gården. I 2023 åpnet vi vårt eget gårdsslakteri og butikk, og dermed tok vi det siste leddet i produksjonen inn på gården. Dette gjør at vi kan tilby helt ureist kjøtt.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle produksjonen vår for å skape et smaksrikt, mørt kjøtt med den optimale fettmarmoreringen. Som en del av denne jakten har vi høstet erfaringer og testet ulike storferaser, samt krysninger av disse. Dyrene vi har i dag er en krysning vi har valgt å kalle Dysterfe.

Oksene kastreres slik at de kan gå på beite sammen med de andre dyrene, samtidig som det øker kjøttkvaliteten. Kastratene vokser opp sammen med kvigene, som rolige og harmoniske dyr. De slåss ikke med hverandre og kan dermed nyte grønt gress på beite.

Frilandsgrisene våre er av raser med god fettmarmorering. Vi bruker raps i fôret til grisen, som inneholder høykvalitetsolje og gir et fett på grisen som er både sunnere og veldig godt på smak.

GårdsSlakteri og pølsemakeri

Dyrene kan selv gå de få meterne til slakteriet. Slik sikrer vi dyrevelferd fra start til slutt og unngår unødig stress for dyrene. Avliving skjer i rolige, vante omgivelser, av en slakter som kjenner dyra.

Alt storfekjøttet hengmørnes, noe som gjør kjøttet mørere og bidrar til å utvikle smak, samtidig som det reduserer vanninnholdet.

Vi har også egen foredling med nedskjæring, pølsemakeri og spekeloft hvor vi produserer håndverksvarer med mål om å utnytte hele dyret.

Dysterfe

Med et nysgjerrig blikk på dyrene, følger vi dem fra de er små til de slaktes. Dette gjør det mulig for oss å ta informerte avgjørelser og kontinuerlig jobbe med å utvikle det best mulige produktet og en sunn besetning. Slik skaper vi ikke bare et svært godt kjøttprodukt, men også en trivelig jobbhverdag.

Dysterfe er en krysning av nøye utvalgte europeiske kjøttferaser, kombinert med den japanske rasen Wagyu. Resultatet er sunne og rolige dyr som vokser sakte og utvikler god marmorering og smak. Dyrene har en noe høyere alder ved slakting enn vanlig kjøttfe, og får dermed en sesong ekstra på beite. Rasekombinasjonen Dysterfe ha en fettsyresammensetning som gir mykere fett enn vanlig kjøttfe, med lavt smeltepunkt og mye smak.

Les om drifta og produksjon her.